20180510_110908 copy.jpg

Mitä tehdään?

Luovan teknologian ja ohjelmoinnin verkkokurssilla ohjelmoidaan kuvataidetta Processing-ympäristössä, tehdään omaa musiikkia Sonic Pi:n avulla tai koodataan elektroniikka-alusta Arduinolla - valitse itseäsi kiinnostava aihealue tai käy läpi vaikka kaikki! Samalla tutustutaan Maker-kulttuuriin ja kokeilevaan, projektilähtöiseen teknologiaoppimiseen.

Aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita!

Milloin & miten?

Verkkokoulutuksen laajuus on 1-3 opintopistettä.

Kurssitehtävät voi suorittaa joustavasti seitsemän viikon ohjatun jakson aikana keväällä tai syksyllä 2019.

Ensimmäinen Let Me Hack It järjestetään 11.3 - 29.4.2019.

Seuraa verkkokurssin Facebook-sivua!

Mitä koulutuksesta saa?

Kurssin harjoitukset, webinaarit ja keskustelut antavat ideoita luovuuden, teknologian ja pedagogiikan yhdistämiseen sekä monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnitteluun. Saat valmiuksia hyödyntää avoimia teknologioita ja materiaaleja. Voit toteuttaa kurssin harjoitukset myös omassa opetuksessasi.

Mitä välineitä tarvitaan?

Tarvitset tietokoneen, jolle voit asentaa ohjelmia (Windows/MacOS/Linux). Tarvittavat ohjelmat ovat maksuttomia, ja niiden asennus ohjeistetaan kurssin alussa. Musiikki- ja kuvataidepolkuja varten et tarvitse muita välineitä!

Jos haluat suorittaa Elektroniikka ja ohjelmointi -polun tehtävät, tarvitset Arduino-alustan sekä komponentteja.  Virallinen Arduino Starter Kit sopii hyvin, samoin muut Arduino-yhteensopivat aloituspakkaukset. Arduino Starter Kittiä myyvät Suomessa mm. Mandu, Partco/Elgood, Verkkokauppa, Elfa Distrelec ja Robomaa.

Käytämme itse Mehackit Maker Kittiä - kitti on meillä myynnissä halukkaille, mutta tällä hetkellä varastomme on miltei tyhjä. Teemme parhaamme, jotta lisätoimitus ehtii ajoissa ja jotta myös meidän kauttamme voisi ostaa tarvikkeita ennen kurssin alkua. 

 
mehackit_arthack copy.jpg

Kuka järjestää?

Koulutus on maksutonta, OPH:n rahoittamaa opettajien täydennyskoulutusta, ja sen toteuttavat Mehackit ja Educendo.

Mehackit on järjestänyt vuodesta 2014 luovia, projektilähtöisiä ohjelmoinnin ja teknologian kursseja ja koulutuksia. Educendon Ville Heilala on opettaja, oppimisteknologi, tutkija sekä teknologia- ja IT-kouluttaja.

 

Kysyttävää? Ota yhteyttä: sanna[a]mehackit.org