Kuinka paljon ohjelmointia täytyy osata, että voi soveltaa oppimaansa käytännössä? Voiko ihan alussa tehdä yhtään mitään itselle merkityksellistä koodaamalla? Omaa ajattelua ja ilmaisua pääsee käyttämään jo ensimmäisestä harjoituksesta alkaen. Jotta ohjelmointi kiinnostaisi ja houkuttelisi mahdollisimman monenlaisia oppijoita, on tärkeää että ohjelmoimalla saa heti tehdä töitä josta välittää.

Kuvataide ja ohjelmointi -polulla koodataan muotoja, värejä ja liikettä. Lisäksi tehdään vuorovaikutteisia animaatioita ja tutustutaan avoimiin kuva-arkistoihin sekä koodataan oma, meemihenkinen runokone!

Valikoima kurssilaisten töitä keväältä 2019

Musiikki ja ohjelmointi -polulla ohjelmoidaan tulevaisuuden ääniä ja tutustutaan samalla looppeihin, tehdään kuulohavaintoja ja näihin perustuvia äänimaisemia, sekä häkätään lopulta algoritminen sävellys.

Kuuntele Musiikki ja ohjelmointi -polun sävellyksiä:

Tekijät: Saara Seppäläinen, Tero Tammi, Heidi Mäkiniemi, Heikki Suppanen, Sebastian Jeker, Mika Leppiniemi, Kirsi Flinck, Leena Hirvonen

Elektroniikka ja ohjelmointi -polun tehtävissä sovelletaan Arduino-elektroniikkaa omiin ideoihin: ledien valoa tuunataan kiinnostavaksi ja vaikuttavaksi, rakennetaan omia kytkimiä, mietitään millaiset valon ja varjon vaihtelut tuottaisivat kiinnostavaa ääntä valo-Thereministä sekä kehitellään mekanismeja servomoottorille.

Klikkaa kuvaa niin saat lisätietoa työstä!